Svindlande vacker väg mellan Kaikoura och Blenheim där vi ska bli i 3 nätter. Det är som att köra i en saga där bergen böljar i olika färger och möter det kristallklara havet som skiftar i olika gröna färger. Man kan lätt förstå varför man ofta talar om skönheten på Nya Zeeland.

   

Det är bara ett par timmars resa från Kaikoura till vindistrikten i Marlbourough men absolut väl värd sina minuter. Framme där vi ska bo på St Leonards estate som är en underbar plats på jorden. Här har vi paret Michele och Marcus som driver en gård med fem olika hus du kan hyra, här kan du strosa bland fruktträden, alpackor, får och höns. Vinfälten är vad som möter dig när du slår upp ögonen på morgonen i huset Woolshed, förmodligen där man en gång klippte fåren! Det här är en plats där du verkligen kan koppla av och känna dig välkommen, Michele och Marcus gör verkligen allt för att din vistelse ska bli så underbar som möjligt! Trots att vi har mött både storm, regn och en del solsken så blir de här dagarna minnesvärda! Länk här https://www.stleonards.co.nz 

        

Vi tar en tur till vingårdarna den här eftermiddagen, bara för att få en försmak. Cloudy Bay ligger på perfekt avstånd och efter en underbar nudelsallad kompat med en frisk Sauvignon Blanc får vi assistans av deras sommelierer för en vandring i deras vinvärld.

       

Jackson Estate har nog iallafall den bästa av de häftiga sommelierer i sin bar. Massor med humor och underbara viner tar hon oss genom deras Tasting-menu. Vi kan inte då låta bli att köpa trippelflaskor av Vintage Widow Pinot Noir. Se filmen från Jackson Estate, vi gillade det mesta här!  https://www.jacksonestate.co.nz/s

        

Vi avslutar dagen inomhus medan stormen rasar utomhus, stora grenar bryts från träden, de omogna valnötterna fullkomligt rasar från träden. Men imorgon är en annan dag!