Vi har startat vår vintur med ett besök på Clos de Chacras i Mendozadistriktet. Det här är en liten vinproducent där orginalet härstammar från 1921. Nuvarande ägare från 1987 har med ombyggnad av gården fått igång en småskalig produktion av härliga viner. Det är väldigt enkelt att besöka vinerierna här i Chacra de Coiras eftersom man kan gå mellan. Man ska dock inte lita för mycket på de lokala kartorna då avstånden inte är skalenliga på något sätt. Vi vet!

Garcon var vår guide och här får du en kort intro om gården

Jag letar alltid inspiration till inredning och ”ut”redning och vingårdar är för mig de bästa ställena då man använder nytt, gammalt, växter, trä och sten.

Vi blev visade den gamla källaren med tillverkning i jäsfat i betong, som faktiskt rymde ca 128 kubikmeter, m a o 128 000 liter!

Vi fick en toppenfin rundtur på gården där vi även fick en vinprovning av deras Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Blend och en Malbec. Då vi är barnsligt förtjusta i rosévin själva så provade vi på eget bevåg deras rosévin gjort på Malbec! Aningen ovanligt men värt sina pesos!