Nu är vi framme! Måste erkänna att det var inte så svårt att åka från regnrusket i Skåne, över Öresundsbron till Kastrup och kliva på KLM-flighten via Amsterdam till Buenos Aires. Lite andan i halsen hade vi nog alla då både vårt flyg från Kastrup och vårt resesällskap flyg från Arlanda var rejält försenat och risken att missa anslutningen till Buenos Aires var överhängande. Men vi fixade det såklart!

24 timmar utan sömn, tvärs över planeten, 2 timmars kö i passkontrollen, några timmars väntan på att få våra rum, ja det gör en ganska mör så då går man ut på stan och letar stället som kan servera bubbel och tapas. Då överlever man några timmar till och kan till och med ta en långpromenad.

Vårt första matäventyr hade vi bokat på Casa SaltShaker https://www.casasaltshaker.com. Det är 2 killar som har restaurang hemma i sin bostad. Dan, som är kocken har många års erfarenhet som köksmästare i New York och tillsammans så lagar de varje vecka en ny meny med 5 rätter och därtill passande viner. Sånt gillar vi! Ett härligt och kul koncept som passar branschfolk med erfarenhet men som har tröttnat på stress, långa dagar och mängder av mat sömn ska produceras.

10 personer varje kväll får plats vid deras middagsbord och vi blev serverade den mest gudomliga Ceviche med mängder av färsk koriander, en underbart krämig (!!) gaspacho med smak av vattenmelon, en handgjord pasta, en variant av pulled pork med poatispuré smaksatt med popcorn (!!) och en ljuvlig cheesecake. Allt var välbalanserat med de viner vi serverades till, alla från Mendoza som vi ska besöka om några dagar. Rekommenderas varmt för de som vill ha en annorlunda ”restaurangupplevelse” med vällagad god mat och härliga viner!

Vi återkommer med lite videor så snart uppkopplingen blir lite bättre (den är usel på sina ställen)