På vägen mellan Christchurch och Kaikoura har vi vinlandet Waipara Valleys. Här växer vinrankorna längs vägarna, i bakgrunden höjer sig de böljande bergskedjorna. Med andra ord onödigt vackert!

I somras hade vi besök av ett par från Nya Zeeland som också var vinodlare. Det var för de en hit att boka en natt hos oss på gästgivaregården då de inte hade räknat med alla de svenska vinerna vi har i vårt sortimentet. Vårt gemensamma intresse var ju då vin och vi fick några tips på vingårdsbesök inför vår resa i Nya Zeeland.

Vårt första vinbesök gjorde vi på Pegasus Hill. Här provar man 12 viner från deras sortiment och några favoriter var deras prisbelönta Pinot Noir, deras oekade Chardonnay och en härlig Cabernet S – Merlot.

  

 

Vi åkte vidare till Torlesse Wines, som vi bara liksom råkade köra förbi. Vi gillade verkligen deras approach i det lilla röda plåtskjulet och intog en härlig lunch under vinrankorna i sällskap av en underbar Chardonnay. Här fick vi även smaka deras Verdelho och Albarinho som odlades på gården, vanliga portugaldruvor. Till min förvåning så är även många Sauvignon Blanc ekade och inte så ”äppliga” som jag förväntat mig, å andra sidan är detta den första vinprovardagen i första vindistriktet.

  

  

Vidare till Greystone Wines som dock inte imponerade på någon av oss, förutom miljön!

 

Nu har vi stoppat i Kaikoura, sommaren försvann och vi vaknade till 13 grader och kläder som inte är anpassade till de temperaturerna! Men absolut en promenad ner till sälkolonierna och hittade sälar som tog sig en eftermiddagslur, en tur till Lavender Farm och promenad bland de röda Christmas Trees. Turistigt men vacker, tuff natur!

                     

Imorgon kör vi upp till Marlbourogh, där blir det vingårdsbesök i dagarna 3, skaldjursmarkad och annat skoj! Så häng med!