Montevideo, en stad med både plus och minus. Vi bor på ett sjysst hotell i Punta Carretas och jag kan rekommendera att bo här om man ska tillbringa några dagar i Montevideo. Här har du havet nära, härliga promenadstråk längs med kusten och stränderna, här finns de bästa restaurangerna och vinbarerna och här finns bra shopping. Vi har lite otur med vädret då det har regnat och blåst en del de senaste dagarna men då får man klä på sig ordentligt och ta långpromenader. Vilket vi verkligen har gjort!

Vi tog en taxi från vårt hotell in till gamla delen av Montevideo och besökte den så välkända Mercado del Puerto. En riktigt häftig matupplevelse. Se den 1 minuter långa filmen så förstår ni! Jag som brukar klaga över värmen i köket på sommaren hemma i Skivarp, jag ska tänka på de som jobbar kring dessa grillar nästa gång, de har det oerhört hett! Kött, kött, kött men även lite fisk, skaldjur och grönsaker är vad som serveras. Att sitta vid bardisken med bästa grillade biffen och grillade grönsaker och de supergoda kalla såserna, en flaska lokalt vin, ja det kändes lite som pulsen hemma när vi sitter i köket och äter under ruschen (utan vin då förstås!!). En viss puls överallt, och jisses vad de jobbar på.

Igårkväll besökte vi den lokala vinbaren Boca Negra http://www.bocanegravinosytapas.com Där får du ett kort och kan prova lite, mellan eller mer av de viner som finns i deras tappsystem. Olika kvalitet, druvor och producenter och såklart allt till olika priser. En kul grej om du vill prova en sipp av många viner, jämföra flera viner och samtidigt ha trevligt. Hittar du något du gillar kan du även handla med en flaska till middagen hemma. Men det kan vi ju inte hemma i Sverige. Gillade verkligen stället och deras koncept, som vi även stötte på när vi var på vinresa i Australien för ett par år sedan.En del idéer som vi packar ner i resväskan hem.

Montevideo Wine Experience är ett populärt ställe i gamla stan där du köper provning av lokala viner och får en massa tapas på köpet. Gillade verkligen stället och dess finurliga inredning, kunnig personal och goda viner!. https://www.facebook.com/Montevideo-Wine-Experience-182066422126602/?ref=ts&fref=ts

  

En promenad i ett blåsigt Montevideo behövdes efter dagens grill på Mercado del Puerto. En ganska sliten stad, inte så mysig alls, gott om shopping, men mycket skräp dock. Många vackra men övergiven byggnader i den gamla delen av stan, men gammalt möer nytt! Nu har vi sett stan iallafall. Observera den fina vovven som hoppas att kötthandlaren snart ska slänga ut en bit!

      

Imorgon har vi vår sista vingård att besöka sen börjar vi så sakteliga resa hemåt till vår egen gård och verksamhet. Men jag återkommer med några fler inlägg innan vi är hemma!