Nu har vårt resesällskap, Eva och Kristoffer,  åkt hem till Sverige, men vi stannar en vecka till för att utforska mat, vin och andra idéer att ta med hem till vår egen verksamhet. Men, vi saknade vårt resesällskap på vår tur till Bouza Bodega http://www.bodegabouza.com utanför Montevideo, jag vet att de hade älskat både maten och vinet! Vi blev helt förälskade!

Denna vingård ordnade själva med transfer från hotellet inne i Montevideo vilket vi uppskattade mycket trots att det bara tar ca 25 minuter från stan ut till de gröna fälten. Väl framme öste regnet ner, men då är det perfekt att få en visning på en vingård, äta en 10-rätters lunch med anpassade viner till.

  

  

Gården är inte stor men däremot så är dess kvalitet stor. Även här så är det hantverk av den högre skalan och som på många vingårdar i den här delen av världen så använder man sig av betongfat för jäsning, men även stora ekfat används här för jäsning vilket jag ute sett förut.

  

Man använder ekfat med ek från Frankrike, USA och Kaukasien och alla deras viner fatlagras på ek, såväl rött som vitt. Vi hade nog gärna tagit med några hem!

 

Vi bokade en lunch med mat och vinprovning, det var en 5-rätters lunch men då de hade 2 alternativ så valde vi varsitt, dvs vi delade på 10 rätter och 10 viner!
Jag ger er bilden på alla rätter vi åt (förutom de två först då vi glömde dokumentera…) och vilka viner som serverades. Somliga drömmer sig bort i ljuvliga dofter och aromer!

 
Mina favoriter var:
Patén som serverades med karamelliserad lök och deras Tempranillo Rosado 2018– klockrent val! Glömde bild….

Smält Tetilla Cheese med deras Albarino 2018 – totalt himmelskt!
Carpaccio, som smälte i munnen med dijonsenap med deras Merlot 2017 – outstanding!

Lammleg med rostad sötpotatis och deras Tannat 2014 – oförlåtligt bra!
Passionsfrukts bavarois med deras Riesling late harvest 2016 – älskar´t!

Vi blev så glada och överraskade över den höga kvalitén på allt så vi var ”tvungna” att gå in och tacka kökschefen. …..sånt som man uppskattar när man står bakom kaklet och producerar mat men inte ser eller hör vad gästerna tycker…….

Vi hoppas verkligen att vi kan få ta del av Bouza´s viner i Sverige i framtiden – inte minst deras Albarino. Den var som himlen!
Tack för ett minnesvärt besök!