Vi älskar mat och dryck när de liksom bara gifter sig med varandra, det är egentligen en av de större behållningarna från en perfekt måltid. Vi listar här våra rekommendationer till våra gåsamiddagar och självklart finns det många andra alternativ både vad gäller smak och pris, ställ frågan till vår serveringspersonal så guidar de dig fram till rätt dryck.

Till Gåslevermoussen

Champagne – Launois Cuvée Réserve Grand Cru    gl 195 kr  fl 795 kr
Blanc de Blancs
Doft: Ett vin som visar upp både ungdomliga som begynnande utvecklade toner. Äppel- och citrusfruktig doft med ett nyanserat rostat inslag som drar åt kaffe och choklad samt en liten ton av mandel.
Smak: Medelfyllig och intensiv frisk fruktighet med inslag av gula äpplen, mineraler och rostad brioche samt en liten ton av aprikos.
TIllverkning: Musten jäses i rostfria ståltankar och genomgår malolaktisk jäsning i dem. Därefter sker blandning och tillsats av jäst för buteljering och en andra, kolsyregivande, jäsning.

Champagne – Launois Grand Cru Blanc de Blanc     gl 249 kr fl 999 kr
Torr, balanserad, nyanserad lätt utvecklad smak med krämig mousse, inslag av brioche, nötterm honung, vinteräpplen, citrus och mineral. Lång eftersmak.
Nyanserad doft, aningen utvecklad doft med tydlig karaktär av brioche, nötter, vinteräpplen, citrus och mineral.

Champagne – Collet Brut  glas 195 kr ½ fl 399 kr fl 795 kr
Raoul Collet Cuvée Carte Noire Brut. Denna Champagne är mycket prisbelönad internationellt och är mestadels framställd på druvan Pinot Menuier 65% följt av Pinot Noir 25% och Chardonnay 10%. Druvorna kommer från 40 olika crus. Raoul Collet Cuvée Carte Noire Brut ligger på jästfällningen i minimum 3 år. Denna Champagne är gyllen gul i färgen, torr, frisk och har inslag av lätta smörtoner och lätt brödighet. Mycket rik smak med en bra mousse och frisk syrlighet i avslut.

Champagne – Laherte Frères           gl 220 kr fl 895 kr
Pinot Meunier, Chardonnay & Pinot Noir. Ursprung från Côteaux sud d’Epernay, Vallée de la Marne and Côte des Blancs. Biodynamiska influenser. Ingen certifikation
Aurélien Laherte odlar vin i Chavot, en liten by i området Coteaux sud d’Epernay, som ligger inklämd mellan Marnedalen och Côte des Blancs i Champagne. När Aurélien tog över gården från sin far 2005 lade han om till biodynamisk odling.
Den här delen av Champagne har länge setts som udda, inklämd mellan två mer framstående områden, men har börjat forma en egen identitet.

Till Skaldjurssoppan

Champagne – Launois glas 195 kr fl 795 kr
Champagne– Collet Brut glas 195 kr ½ fl 345 kr fl 795 kr
Champagne – Laherte Frères glas 220 kr fl 895 kr 

Beskrivning, se under gåslevermousse!

Till Svartsoppan

Grådask Port 4 cl 64 kr 6 cl 96 kr
Kopke fine ruby port 4 cl 48 kr 6 cl 72 kr
Kopke 10 years old tawny port 4 cl 60 kr 6 cl 90 kr
Croft reserve ruby port 4 cl 60 kr 6 cl 90 kr
Dry Sack Sherry 4 cl 50 kr 6 cl 75 kr

Till Gåsen

Pierre Ponnelle Moulin-á-vent 2015 gl 99 kr fl 399 kr
100%Gamay
Doft: Aromatisk doft av jordgubbar, körsbär, örter och kryddiga toner av lakrits, viol och rosor.
Smak: Fruktig smak av jordgubbar, hallonkärnor, örter och röda bär samt kryddiga toner av peppar, lakrits, viol och rosor. Lång eftersmak

Domaine Montanet-Thoden-Garance 2015 gl 135 kr fl 525 kr
Certifierad ekologisk produktion, naturvin
Ett ekologiskt Pinot Noir från franska Montanet-Thoden i Bourgogne. Druvorna skördas för hand och vinet har legat på gamla bourgognefat i 10 månader. Vinet har fått sitt namn efter en färgväxt som heter krapp som ger den burgindiska röda färgen. Ett mjukt vin typiskt Bourgogne med sin ljusröda färg.

Santenay 2008 1er Cru gl 255 kr fl 995 kr
Grand vin de Bourgogne från Domaine Capuano Ferrerri

Bouchard La Vignée Pinot Noir gl 109 kr fl 435 kr
Bourgogne 2016
Ett vin med elegant, välbalanserad bärig smak med inslag av lingon, skogshallon och gräs. Doften är elegant, bärig, aningen kryddig med inslag av röda vinbär, skogshallon och lakrits. Vinet har lagrats i 6 månader i 25% franska ekfat och 75% ståltank

Bourgogne Hautes Côtes de Nuits gl 139 kr fl 549 kr
Bouchard Père & Fils
Pinot Noir 2016. 20 % har lagrats 9-10 mån på franska ekfat, resterande har lagrats på ståltank. Fruktig och kryddig smak av röda och mörka bär. Välintegrerad tanninstruktur. En kryddig dofta av röda och mörka bär.

Michel Guignier Beaujolais gl 119 kr fl 475 kr
100% Gamay En klassisk och trevligt fruktig Beaujolais, stor generös röd frukt med blandning av smultron och jordgubb och en en uns röda vinbär. I eftersmaken finns en elegant mineralton. Vinrankorna är 40 år gamla och tas hand om för att ge maximal frukt i varje druva, skördning sker för hand och sen får vinet spontanjäsa i 6 dagar. Vinet åldras sedan på sin egen jästfällning.

Bouchard Beaune du Chateau Pinot Noir gl 195 kr fl 795 kr
Beaune Premier Cru 2013
Smaken är harmonisk, mjuk smak av jordgubbar, kryddor och ekfat. Harmonisk och aromatisk doft, lätt kryddig doft av jordgubbar och inslag av ekfat. Druvorna har skördats manuellt, sedan sorteras de och avstjälkas delvis innan de pressas och jäses. Vinet lagras sedan i minst 10 månader på franska ekfat.

Bouchard Gevrey-Chambertin Pinot Noir gl 225,- fl 895 kr*
Gevrey Chambertin 2012
En elegant smak av röda bär och inslag av kryddor. Doften är intensiv, lite parfymerad av röda bär och kryddiga inslag. Vinet har fått macerera under 1-2 veckor, sedan har det lagrats i minst 8 månader på ekfat.

Gevrey-Chambertin En Vosne 2012 Magnum fl 2095 kr
100% Pinot Noir
Denna Gevrey-Chambertin bjuder på aromer av kryddor och vitpeppar. När den åldras får den toner av tryffel och ros. En smidig gourmand som blomstrar starkt med åren.

Mercurey Rouge La Plante Chassey 2015 Magnum fl 1595 kr
Pinot Noir + (Pinot Beurot)
Elegant och sofistikerat vin som redan är härligt utsökt trots sin ungdom.
Druvorna har skördats från mindre än 1 hektar La Plante Chassey, där över 100 år gamla vinstockar växer på sur jord. 15% av vinet är Pinot Beurot-druvor, vilket är det gamla namnet på Burgund-regionen till Pinot Gris. Pinot Beurot ger vinet sin känsliga färg och fräscha, eleganta känsla.

Till Äppelkakan

Blaxta Appleicewine (fl 37 cl) per cl 32 kr fl 1185 kr
Blackstaby gård, Flen. Från den egna fruktgården skördas dessa Åkerö-äpplen som får frysa naturligt och pressas när temperaturen faller under -10°C. Den kraftiga aromfyllda saften får kalljäsa och långsamt mogna i ståltank. Den naturliga sötman och åkeröäpplets karakteristiska smak omvandlas till ett utsökt dessertvin med en doft av Calvados.

Blaxta Vidal Icewine (fl 25 cl) per cl 50 kr fl 1335 kr
Blackstaby gård, Flen. Vidal-druvan anses vara den förnämsta i sitt slag för framställning av ice-wine. Genom att låta druvorna sitta kvar på rankorna tills vintermånaderna och låta frosten ”torka” druvorna, erhålles en koncentration av förnäma smaker och aromer samt en förhöjd sockerhalt. Då temperaturen sjunker till minus 7°C eller kallare skördas och pressas druvorna. Denna ädla druvmust får kalljäsa och mogna långsamt. Den typiska ice-wine-aromen träder fram under detta förlopp och när smak och aromer uppnått sitt maximum avbrytes jäsningen. Restsockerhalten ligger då vanligtvis på 15-20 %.

Pommes Feliz Pommeau per cl 12 kr
Skånska spritfabriken
Vår Pommeau, är en dryck som passar vid de flesta tillfällen. Vid framställningen har kallpressade äpplen blandats med vår äppelbrandy och sedan lagrats ännu ett år på franska ekfat. Fruktig söt smak med tydlig karaktär av röda äpplen från Österlen, inslag av mandelmassa och apelsin.

Österlen V.S.O.P Stout Calvados per cl 22 kr
Skånska spritfabriken
Framställd exakt likadant som en calvados men av äpplen från Österlen och lagrad på ett stoutfat från ett lokalt bryggeri. Den har smak av Ingrid-Marie äpplen, choklad, lakrits och en liten rökighet.

Aktuellt hos oss

Kontakta oss