Bodega5an

Vinprovning på egen hand! Ja, det behöver inte vara så komplicerat eller dyrt. Varje vecka som vinbodegan Swedish Wine Center har öppet, sätter vi ihop 5 viner som du kan prova i egen takt, ni kan i sällskap med varandra jämföra smaker, dofter och tycken helt i er egen takt.
Du får 5 viner att prova för 250 kr och information om vinerna finner du här nedan, men du kan självklart göra en blindprovning och skriva ner dina egna noteringar på ditt provblad! Våga prova – ingen förbokning nödvändig!

Är i ett större sällskap är det bra om ni förvarnar oss om Bodega5an!

Argentina – det fantastiska vinlandet på andra sidan Atlanten! Vi besökte landet i januari i år och vill u bjuda in till en vinprovning med dessa underbara viner. Du får nöjet att smaka 2 vita viner av samma druva Torrontes och 3 röda viner av nationaldruvan Malbec. Ett av vinerna tillverkas av ”the crazy winemaker” Achaval Ferrer! Kom och prova så berättar vi mer!

Namn: Cuma Torrontés  
Vingård/Tillverkare: Cuma
Land / Område: Calchaqui Valley, Argentina
Årgång: 
Pris: 359 kr.   
Druva: Torrontes
Lagring /Tillverkning: Vingårdarna sköts enligt reglerna för ekologisk odling. Resultatet blir intensivare smaker och ett fräschare och friskare vin. Vinet jäser vid låg temperatur och har inte någon fatkaraktär.
Alkoholhalt: 13,5 %
Doft: Härlig frisk doft av via blommor, persika, citrus, apelsin och rosor
Smak: Frisk och fin syra med inslag av jasmin, citrus, apelsin och rosor.
Vinmakare: Övrigt:  Ekologiskt
Hemsida:

Namn: Piattelli Torrontés
Vingård/Tillverkare: 
Land / Område: Argentina, Cafayate, Salta
Pris: 359 kr                      
Druva: Torrontés
Lagring /Tillverkning: Växer på hög höjd i norra Argentina vilket får druvorna att explodera av smak. Druvorna krossas varsamt och vinet får en mjuk smak
Alkoholhalt: 14%
Doft/Smak: Ett elegant vin, fräsch och friskt med en blommighet och en aning ek. Här kan du finna ananas, persika och apelsinblomma. Ett välbalanserat vin med en viss citrus.
Hemsida: https://www.piattellivineyards.com/home

Namn: Piattelli Malbec
Vingård/Tillverkare: 
Land / Område: Argentina, Cafayate, Salta
Pris: 359 kr                      
Druva: Malbec
Lagring /Tillverkning: Vinet har legat 8 månader på barrique av fransk och amerikansk ek
Alkoholhalt: 14,5%
Doft/Smak: Stor och aromatisk doft med inslag av solmogna plommon, viol, lakrits och vanilj i en fyllig och matvänlig stil.
Övrigt: 
Hemsida: https://www.piattellivineyards.com/home

Namn: Finca Sophenia, Malbec
Vingård/Tillverkare: Finca Sophenia
Land / Område: Argentina, Mendoza
Pris: 465 kr                      
Druva: Malbec
Lagring /Tillverkning: Druvorna har plockats för hand i April, och vinet har lagrats i Franska och Amerikanska ekfat under 10-12 månader
Alkoholhalt: 13,5%
Doft/Smak: Fruktig, kryddig, aningen animalisk doft med fatkaraktär, inslag av mörka bär, lakrits, läder och choklad
Fruktig, kryddig, frisk, aningen animalisk smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, örter, lakrits, choklad och ton av viol
Vinmakare:
Övrigt:  Finca Sophenias vingårdar ligger på sluttningarna vid Anderna i den berömda stadsdelen Tupungato i Mendoza. Här görs några av Argentinas bästa kvalitetsviner. På en höjd av 1200 meter kan vinrankorna ta del av förmåner som ett svalt klimat, riklig sol och en skarp kontrast mellan dag och natt temperatur.
Hemsida: http://www.sophenia.com.ar

Namn: Achaval-Ferrer, Malbec
Vingård/Tillverkare: Achaval Ferrer
Land / Område: Argentina, Uco Valley
Pris: 639 kr                      
Druva: Malbec
Lagring /Tillverkning: Druvorna skördades den 30 mars och musten jästes i cementtankar. Den spontana malolaktiska jäsningen sker i ekfat. Vinet har sedan lagrats i 9 månader i 2 år gamla franska ekfat. Vinet är ofiltrerat
Alkoholhalt: 14%
Doft/Smak: Fruktig och något blommig doft med toner av björnbär, svarta vinbär, plommon, viol, peppar och kaffe samt kryddiga toner av fat.
Fyllig, smakrik, mjuk och fruktig smak med toner av björnbär, plommon, mörka körsbär, viol, kaffe, läder och mineral. Silkeslena tanniner och en lång eftersmak.
Vinmakare:
Övrigt:  Druvorna odlas 850 meter över havet i Uco Valley, Luján de Cuyo och Medrano. Vinmakare till detta vin är Gustavo Rearte och Manuel Louzada. Årgång 2017 har fått flera utmärkelser, 92p av både Tim Atkin och James Suckling samt 90p av Vinous.
Hemsida: http://www.achaval-ferrer.com

Kontakta oss