Om oss

Johan har ett stort intresse i dryckernas goda värld! Att kombinera detta med maten som Jeanette komponerar är en fröjd!

Skivarps Gästgivaregård har anor sedan 1680-talet och är en av de äldsta i Skåne. Här har både kungar och Carl von Linné intagit sina måltider. Skivarps Gästgivaregård är ett familjeägt företag sedan april 2003 då gården köptes av familjen Bohman. 

Johan är troligtvis den du möter först när du kommer till oss. Han ser till att gästerna får bra service vid bordet, rekommenderar mat och dryck och han berättar gärna om Skivarps Gästgivaregård och dess historia.

Johan är den som är kunnig om dryckernas värld och håller i såväl ölprovning som cognacsprovning.

Vi, Johan och Jeanette bor på gården och finns alltid nära till hands. På gården bor även våra 2 engelska springer spaniels Tindra och Maya. Jättesnälla hundar som gärna hälsar på våra gäster på andra sidan stängslet på innergården! De kan låta lite när grannens katt smyger förbi.....

Jeanette "tänker" fram de olika smakkombinationerna som sedan hamnar på matsedeln.

Jeanette ser du inte så mycket av. Hon håller till i hjärtat av gården - köket! Här komponeras menyer från färska råvaror och så närproducerat som möjligt. Med sitt norrbottniska ursprung finns alltid det vilda köket nävarande men även det skånska köket ger sig till känna - det kan bli spännande kombinationer.

När tillgången på mullbär är som bäst kan du njuta av den ljuvliga mullbärsparfaiten som görs av bär från det egna ståtliga mullbärsträdet - anno 1800tal!

Jeanette har varit Ambassadör för Kvinnors företagande nationellt och även i EU utsedd av regering ochTillväxtverket

Vår personal

Under sommarsäsongen, gåsamiddagarna och julborden samt flera helger under året så har vi ett härligt gäng som jobbar här. En del städar hotellrummen och matsalarna, en del serverar och diskar, en del jobbar i köket, en del tar hand om trädgården. Under årens lopp har vi anställt många ungdomar som får sitt första jobb här. Många har jobbat här i flera säsonger, en del går vidare till andra jobb eller studier. 

Välkommen hit och möt oss alla!